Calendar crestin ortodox pentru luna septembrie si sarbatorile acestei luni

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Calendar crestin-ortodox septembrie sarbatori religioase

Calendar crestin-ortodox septembrie sarbatori religioase

Inceputul lunii septembrie coincide cu inceputul anului bisericesc, Indictul, luand obiceiul popular din Antichitate de a marca inceputul de an odata cu cel al toamnei. Septembrie este marcat de praznice importante pentru toata crestinatata, dar si sarbatorile dedicate unor sfinti si martiri ai neamului romanesc.

Calendar crestin: Nasterea Maicii Domnului

Praznicul Nasterii Maicii Domnului, sarbatorit de credinciosii crestini in data de 08 septembrie, cinsteste atat figura Fecioarei Maria in istoria crestinismului, cat si importanta textelor proorocilor care anuntasera cu secole inainte sosirea unui Mantuitor nascut din neamul lui David. Fecioara Maria s-a nascut din parintii Ioachim si Ana, mama sa fiind fiica lui Matan al 23-lea din neamul lui David si Solomon adeverind astfel spusele proorocilor. In aceasta zi si in duminica de dinainte nu se oficiaza nunti. Calendar crestin: Inaltarea Sfintei Cruci Pe 14 septembrie, suflarea crestina celebreaza sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci, praznic randuit in calendarul crestin ortodox pentru a marca insemnatatea simbolului crestin. Conform traditiei, dupa gasirea Crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus, imparateasa Elena, mama Imparatului Constantin, a folosit Crucea pentru a o deosebi de celelalte relicve asemanatoare gasite pe muntele Golgota.

Aceasta a readus la viata o femeie vaduva moarta de curand. Auzind vestea, populatia Ierusalimului a dorit macar sa vada Sfanta Cruce, daca nu si sa o atinga, fapt dus a indeplinire de patriarhul Macarie al Constantinopolului, care a ridicat Crucea deasupra capului pentru a fi zarita de lumea stransa la portile bisericii. Caledar crestin ortodox: sfinti romani in calendarul lunii septembrie Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a randuit praznuirea Sfintilor Cuviosi Simeon si Amfilohie de la Pangarati, canonizati in 07 martie 2008, in data de 07 septembrie. Pe 09 septembrie, calendarul crestin ortodox marcheaza sarbatoarea Sfintilor Cuvioso Onufrie de la Vorona si Chiriac de la Tazlau.

Vezi si:  Parazitii & Ombladon: Top 10 cele mai bune piese + Bonusuri :-)

Sfantul Cuvios Ioan de la Prislop este praznuit de catre credinciosii romani pe 13 septembrie. Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, Mitropolit al Banatului isi are praznicul in calendarul crestin ortodox la 15 septembrie, urmat de Sfantul Ierarh Mucenic Teodosie de la Manastirea Brazi, Mitropolit al Moldovei, pe 22 septembrie si de Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolit al Tarii Romanesti, al carui praznic este stabilit in calendar pe 27 septembrie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Calendar crestin ortodox pentru luna septembrie si sarbatorile acestei luni, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Alte articole interesante:

Validarea W3C si importanta acesteia

2010-08-23 14:27:55
admin

18

[ by e_milio ? ]

2017-09-07 13:42:56
admin

8

Oferta Job Junior SEO Specialist

 
Vezi si:  Bonurile de vacanta pentru bugetari au fost aprobate de Guvern

Lumeee-lumeee! Este cautat un coleg sau o

2015-03-17 22:01:41
admin

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>