Calendar ortodox august 2016: sarbatorile lunii

Calendar ortodox august 2016: sarbatorile lunii
Te rog sa acorzi o nota!

Calendarul ortodox pentru luna august 2016 iti arata care sunt cele mai importante sarbatori ale crestinilor ortodocsi in cea de-a treia luna a verii. Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta in popor si sub numele de Uspenia, este cea mai veche sarbatoare inchinata Sfintei Fecioare Maria. Iata ce sarbatori importante sunt marcate in calendarul ortodox in luna august a acestui an.

 

 

Calendar ortodox 2016, August

Calendar ortodox 2016, August

Calendar ortodox August: Schimbarea la Fata a Domnului

Praznicul Schimbarea la Fata a Domnului, marcat in calendarul ortodox pe data de 6 august si denumit popular si Probojenia, este sarbatoarea care ne descopera ca Hristos a fost cu adevarat Fiul lui Dumnezeu.

Sfanta Scriptura ne arata ca, la aceasta data, Mantuitorul i-a luat pe Petru, Iacov si Ioan pe muntele Taborului, “S-a schimbat la fata inaintea lor si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina”. Schimbarea la Fata a Domnului anticipeaza invierea Lui. Biserica ofera dezlegare la peste in data de 6 august, pentru bucuria acestui praznic important.

Citeste si:  De ce litografierea icoanelor este atat de populara?


Calendar ortodox August: Adormirea Maicii Domnului

In fiecare an, pe data de 15 august, crestinii ortodocsi praznuiesc Adormirea Maicii Domnului. Potrivit traditiei, Maica Domnului a fost anuntata de un inger ca va trece spre viata nemuritoare. Fecioara Maria si-a cerut iertaciune tuturor si si-a dat duhul, Domnul Insusi coborand din ceruri pentru a primi in mainile sale sufletul Ei sfant. Odata cu aceasta minune, ochii orbilor si auzul surzilor s-au deschis, iar bolnavii s-au vindecat. Dupa 3 zile de la asezarea trupului Fecioarei in mormant, acesta a fost ridicat in chip tainic la cer, absenta acestuia fiind constatata de Apostoli atunci cand au deschis mormantul pentru a cinsti trupul Fecioarei.

Calendar ortodox 2016 august: Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul

Ultima mare sarbatoare din anul bisericesc este Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul, in ziua de 29 august. Prazicul este marcat printr-o zi de post, astfel incat crestinii sa nu se asemene lui Irod, care din cauza lacomiei sale la mancare, i-a cerut Salomeei sa danseze, pentru a primi drept rasplata capul Sfantului Ioan Botezatorul.

Citeste si:  Cele mai vândute 5 jocuri pentru consola WiiAlte articole interesante:

[ by e_milio ? ]

2017-09-07 13:42:56
admin

8

Un comentariu e binevenit si apreciat

Adresa de email ramane intre noi. Campurile obligatorii sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>