Carti ortodoxe pentru Postul Mare – Hrana spirituala pentru crestini

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)


Informatii despre carti ortodoxe

Carti Ortodoxe -Sursa Foto: Wikipedia


     Lectura de carti ortodoxe in Postul Mare este o cale minunata de explorare a sinelui si de regasire a resurselor sufletesti pentru linistire, punerea gandurilor in ordine si apropiere de Dumnezeu. Perioada postului nu trebuie sa fie dedicata doar curatarii trupului, ci mai ales purificarii sufletului. Am mai pus acum ceva timp cateva idei legate de postul Craciunului aici si cateva sfaturi si intamplari crestine cu semnificatii mai adanci decat se poate vedea cu ochiul liber.

      In ultimele decenii, Sfintii Parinti si Parintii Duhovnicesti au publicat numeroase carti ortodoxe dedicate intelegerii insemnatatii Postului Mare, pe care crestinii ortodocsi sa le parcurga cu inima deschisa si sa inteleaga ce inseamna cu adevarat mantuirea sufletului cand postesc. Sfanta Scriptura,  cea dintai carte care trebuie sa fie citita pe tot parcursul anului, se cuvine sa fie parcursa si in Postul Mare. Alte carti otodoxe potrivite in cel mai important post al intampinarii Nasterii Domnului ajuta la desavarsirea vietii noastre duhovnicesti.
Carti ortodoxe: “Postul cel Mare” – Parintele Alexandre Schmemann

      O lucrare duhovniceasca desavarsita, cartea “Postul cel Mare” a Parintelui Alexandre Schmemann ne poarta intr-o veritabila calatorie catre Sfintele Sarbatori de Paste, de la pregatirile care se cuvin, pana la explicatii ample despre slujbele Postului Mare, cele doua sensuri ale Sfintei Impartasanii si ale postirii si rolului esential al postului in viata noastra.

     Insusi Parintele Schmemann spune in prefata cartii ca lucrarea vine in intampinarea celor care doresc sa inteleaga mai bine traditia liturgica a Bisericii si isi doresc sa participe constient la viata acesteia.

Vezi si:  Samsung Galaxy S5 Sport, cel mai nou smartphone din portofoliul sud-coreenilor

 

Carti ortodoxe: “Postul Mare, Lecturi ortodoxe pentru fiecare zi” – Bernard Le Caro

     In aceeasi perioada a anului trecut, bibliotecile parohiale s-au imbogatit cu o noua lucrare duhovniceasca, intitulata “Postul Mare, Lecturi ortodoxe pentru fiecare zi” si conceputa de Bernard Le Caro. Cartea francofona aduce impreuna principalele texte adresate crestinilor ortodocsi in perioada pre-pascala.

     Iartea ortodoxa publicata de Bernard Le Caro cuprinde lecturile neo-testamentare pentru fiecare zi, condacul si troparul zilei, liturghiile perioadei Postului Mare si extrase din vietile Sfintilor. Lucrarea bisericeasca este o completare a cartii “Postul cel Mare” de Alexandre Schmemann si incurajeaza cititorii sa inteleaga in profunzime sensurile liturgice ale Postului Mare.
     Pentru informatii detaliate si pentru si mai multe resurse de carti ortodoxe puteti vizita si locatia aceasta virtuala.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)
Carti ortodoxe pentru Postul Mare - Hrana spirituala pentru crestini, 5.0 out of 5 based on 8 ratings
Alte articole interesante:

Solutii de Optimizare pentru Magazinele Online care Merita Investitia – Cere o Oferta Completa SEO si Content Marketing si o Cotatie de Pret Avantajoasa

2014-09-11 23:51:54
admin

18

Vezi si:  Vrei un ceas inteligent? Ce spui de un Samsung Galaxy Gear?

[ by e_milio ? ]

2017-09-07 13:42:56
admin

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>