Optimizare Site, SEO & Promovare Online - Tutoriale, Secrete, Blog, Tips & Tricks
Catalog web Romanesc

Meta & RSS:


Blog RSS
Comentarii RSS

Urmariti-ne:

Twitter Button
Mai multe despre
Aug
24

Crearea unui site web si ajungerea pe prima pagina Google

Adaugat de Emilio


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)

Crearea unui site web poate fi un lucru destul de complicat, in functie de cerinte.

Poate fi un site web de prezentare, un forum, un blog,  magazin virtual, portal, director web, etc.

Simplu in niciun caz nu este, indiferent de gradul de dificultate pentru ca pot aparea probleme la orice nivel.

Cum spuneam intr-un alt post, trebuie gandit inainte modul de realizare a paginilor, asezarea acestora, structura de link-uri interne si externe, continutul site-ului, meniul / meniurile, imaginile intercalate, pentru ca de aici incepe de fapt si optimizarea  pentru motoarele de cautare si promovarea online, acesta fiind primul pas.

SEO aduce rezultate pe termen lung

SEO aduce rezultate pe termen lung

In general este mai bine ca si crearea si optimizarea sa fie realizate de aceeasi firma/webmaster, intrucat stie cel mai bine ce a facut si unde trebuie sa intervina, cunoaste structura si codul.

La crearea unui site web se recomanda a avea in minte utilizatorul / vizitatorul, care trebuie sa gaseasca un continut bogat informational si util creat pentru el, insa nu trebuie neglijata nici optimizarea [SEO] si trebuie facut in asa fel incat sa existe un echilibru intre  continut pentru vizitator – continut pentru motoarele de cautare, de aici dezvoltandu-se alte cateva profesii inclusiv cea de copywriter / SEO copywriter, adica cel care creaza text / continut optim pentru a avea succes pe ambele planuri.

Pe de alta parte, un site deja realizat (dar neoptimizat) poate avea ca avantaj vechimea domeniului, un factor destul de important pentru Google si celelalte motoare de cautare in stabilirea importantei paginii respective, plus faptul ca intre timp poate a si adunat ceva backlink-uri. Dar trebuie luat in considerare si faptul ca un site realizat conform unei structuri bine definite care sa aiba o logica atat pentru utilizator, cat si pentru motoarele de cautare, prezinta anumite avantaje dpdv SEO, mai ales ca pentru site-urile noi se da un mic boost in cautari din partea Google. Daca acesta se dezvolta natural, cu adaugarea de continut onpage si ceva offpage (natural, iarasi, nu fortat), va ramane in top, altfel, dupa cateva luni va cadea in pluton,undeva, departe.

In procesul de optimizare a unui site web cel mai important factor este timpul, pentru ca de asta e nevoie ca un site sa urce in cautari si in topuri. Si rabdare. Cat timp? 2-3 luni, poate 6 luni, poate si mai mult – optimizarea este un proces continuu, nu trebuie stopat nici cand a ajuns in top, deoarece trebuie sa se mentina.

Nu poate garanta cineva ca aduce un site pe prima pagina Google – cum am vazut ca se practica si toata lumea aduce site-ul pe primul loc fara sa stie ce site e sau ce domeniu de activitate are, asta depinde de foarte multi factori, printre care si concurenta pe domeniul sau nisa respective. Concurenta (prin concurenta inteleg cei care sunt pe primele 2-3 pagini la cuvintele cheie respective)  poate avea la randul ei alti specialisti SEO care trag din greu pentru a aduce sau mentine site-ul pe prima pagina, deci …

Din categoria promovare online un alt lucru dubios  il reprezinta serviciile de inscriere in ‘nspe mii de directoare in 3 zile – asta e unul din cele mai daunatoare actiuni pentru site, pentru ca risca ajungerea in Google SandBox si nu mai iese de acolo cu anii (asta ar intra la metode Black Hat de optimizare sau poate la Gray, White in niciun caz nu poate fi) – este doar opinia mea in acest moment.

Nu neaparat directoarele web au importanta uriasa in procesul de link-building, ci acele backlink-uri de calitate din forumuri si bloguri aflate in aceeasi categorie, de preferat cu ceva Page Rank, asta conteaza mult.

Mai multe puteti citi in Articole Web Design si Optimizare.

O zi placuta!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)
Crearea unui site web si ajungerea pe prima pagina Google, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Articole din aceeasi catgorie:Comentezi? :-)
(eMail-ul ramane intre noi)

Tool Analiza SEO OnPage:


Oferte servicii SEO Riders, Active Soft Bucuresti - Romania

Cele mai citite articole

 • Optimizarea in general si SEO in special ca fenomen in .ro (21129 vizite)
 • Update PageRank Google Iunie 2011 (19152 vizite)
 • Duplicate content si Redirect 301 (19051 vizite)
 • Calculator distanta rutiera cea mai scurta cu indicatii, aplicatie taxi – calculare cursa (15436 vizite)
 • Vrei sa stii asta daca ai o afacere online – Un nou concept de optimizare pentru afaceri si magazine online pentru 2016 (15132 vizite)
 • Amintiri din copilarie si din Epoca de Aur (1) – Norii Negri, serial polonez (14852 vizite)
 • Solutii de Optimizare pentru Magazinele Online care Merita Investitia – Cere o Oferta Completa SEO si Content Marketing si o Cotatie de Pret Avantajoasa (13514 vizite)
 • Adrian Paunescu – cele mai frumoase versuri! (13201 vizite)
 • Extensii de par natural clip-on-intrebari si raspunsuri (13015 vizite)
 • Cautari in Google pentru blog.webdesignoptimizare.ro si long-tail (12357 vizite)
 • Articole recente

  Arhiva articole:

  Vizite, vizitatori si afisari Blog de web design si optimizare (SEO)