Optimizare Site, SEO & Promovare Online - Tutoriale, Secrete, Blog, Tips & Tricks
Catalog web Romanesc

Meta & RSS:


Blog RSS
Comentarii RSS

Urmariti-ne:

Twitter Button
Mai multe despre
Mai
23

Cum se poate face promovarea unui magazin online

Adaugat de Emilio


VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Vremurile in care traim au deschis noi oportunitati de afaceri online.

Realizare si optimizare platforme de magazine online

Realizare si optimizare platforme de magazine online
(imagine via spectrummediadesign.co.uk/benefits-online-store/ )

   Daca in urma cu mai multi ani lumea isi facea un magazin in care vindea diferite produse, modul de a vinde s-a mutat si pe internet. Astfel, sunt din ce in ce mai multi oameni care isi fac un magazin online. Pentru a avea succes, fiecare are nevoie de o foarte buna promovare a magazinului online si sa evite pe cat posibil sa faca greseli.

Cum ne putem promova magazinul in mediul web?

Una dintre greselile pe care ar trebui sa nu le faceti in momentul in care incepeti promovarea magazinului online este sa nu apelati din primul moment la feedul RSS. Mai exact, acest serviciu va posta continutul dumneavoastra pe alte site-uri si in momentul in care continutul dumneavoastra va fi publicat pe zeci sau sute de site-uri este foarte posibil ca pagina de internet a magazinului dumneavoastra sa fie penalizata, iar acest lucru va aduce catre un numar cat mai mic de vizitatori.

Un alt sfat este sa evitati sa incercati promovarea magazinului online prin semnatura in forumuri. Google penalizeaza astfel de strategii. Acelasi lucru este valabil si daca folositi link-uri in templates. Acestea sunt incluse in categoria link-uri free si spam si nu mai reprezinta o metoda de promovare online.

Cum functioneaza motoarele de cautare si cum ne pot ajuta?

Astfel, daca va ganditi sa incepeti o afacere prin deschiderea unui magazin virtual si nu stiti cum sa procedati pentru a avea cat mai multi vizitatori si potentiali clienti este neaparat nevoie sa va documentati in aceasta privinta. Motoarele de cautare au foarte multe reguli pe care trebuie sa le respectati pentru a avea succes. In momentul in care incaltati aceste reguli, site-ul dumneavoastra va fi penalizat si numarul vizitatorilor, respectiv al clientilor dumneavoastra va fi din ce in ce mai mic. Asta pentru ca site-ul dumneavoastra nu va mai avea aceeasi vizibilitate in cautarile de pe internet.

Internetul face parte din viata noastra de zi cu zi, milioane de oameni accesand o pagina web cel putin o data pe zi, fie ca este vorba de lectura, socializare, internet banking, cursuri universitare, muzica, filme sau jocuri. Fiind atat de utilizat, au luat amploare si magazinele online, fiind o alegere pentru multi care doresc sa-si deschida o afacere.

Dupa deschiderea unui magazin online, urmatorul pas pe care trebuie sa-l faca antreprenorii este stabilirea strategiei de promovare a magazinului online. Promovarea se poate face de catre proprietarii magazinului virtual dar cel mai recomandat ar fi apeland la un specialist SEO care sa incerce sa urce site-ul cat mai sus in cautarile motoarelor de cautare. Colaborarea cu un specialist in optimizarea pentru motoarele de cautare inseamna mai multa eficienta si profit, deoarece se economiseste timpul ce poate fi folosit pe partea de vanzari si se pot evita greselile care ar putea duce la prabusirea website-ului.

Exista totusi si cateva metode foarte eficiente de promovare a magazinului online care pot fi facute de orice persoana, fara a avea studii in domeniu. Cea mai utilizata metoda, si care cu siguranta are si rezultate, este crearea unei pagini pe reteaua de socializare Facebook. Inscrierea in comparatoarele de preturi pentru magazine este o alta varianta foarte buna. Pe langa faptul ca nu necesita nicio investitie, rezultatele pot veni chiar imediat.

O buna strategie de obtinere de linkuri este scrierea comentariilor pe bloguri, forumuri si comunitati – lucru care trebuie facut cu grija, pentru a nu trece in zona inchisa la culoare a optimizarii – cum am mai zis si mai sus, la fel si introducerea unui text in semnatura care sa atraga atentia, alaturi de un link catre magazinul online, fiind considerate nu neaparat OK prin prisma faptului ca s-a abuzat de-a lungul timpului de aceste tehnici de optimizare si au fost inacdrate in alta zona. Daca se doreste diminuarea riscului de nereusita, de faliment, trebuie tinut cont de faptul ca promovarea magazinului online trebuie tratata cu foarte multa seriozitate, necesita timp, rabdare si alocarea unui buget destul de mare. Costurile promovarii si optimizarii trebuie luate in considerare de la conceperea bugetului necesar deschiderii unui magazin virtual.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)
Cum se poate face promovarea unui magazin online, 5.0 out of 5 based on 12 ratings

Articole din aceeasi catgorie:Comentezi? :-)
(eMail-ul ramane intre noi)

Cele mai citite articole

 • Optimizarea in general si SEO in special ca fenomen in .ro (21184 vizite)
 • Update PageRank Google Iunie 2011 (19315 vizite)
 • Duplicate content si Redirect 301 (19167 vizite)
 • Calculator distanta rutiera cea mai scurta cu indicatii, aplicatie taxi – calculare cursa (15929 vizite)
 • Vrei sa stii asta daca ai o afacere online – Un nou concept de optimizare pentru afaceri si magazine online pentru 2016 (15268 vizite)
 • Amintiri din copilarie si din Epoca de Aur (1) – Norii Negri, serial polonez (15065 vizite)
 • Solutii de Optimizare pentru Magazinele Online care Merita Investitia – Cere o Oferta Completa SEO si Content Marketing si o Cotatie de Pret Avantajoasa (13754 vizite)
 • Adrian Paunescu – cele mai frumoase versuri! (13351 vizite)
 • Extensii de par natural clip-on-intrebari si raspunsuri (13130 vizite)
 • Cautari in Google pentru blog.webdesignoptimizare.ro si long-tail (12458 vizite)
 • Articole recente

  Arhiva articole:

  Vizite, vizitatori si afisari Blog de web design si optimizare (SEO)