Duplicate content si Redirect 301

Duplicate content si Redirect 301
5 (100%) 1 vote

Google taxeaza drastic (personal nu am intalnit, dar am auzit diverse cazuri) continutul duplicat, spre exemplu avem o pagina web – in cazul nostru http://www.webdesignoptimizare.ro.
ln multe cazuri aceasta va avea acelasi continut – si va fi identica chiar – cu paginile:

http://webdesignoptimizare.ro

http://www.webdesignoptimizare.ro/index.html

http://webdesignoptimizare.ro/index.html

http://www.webdesignoptimizare.ro


In acest exemplu toate cele 4 adrese de mai sus vor fi redirectionate catre http://www.webdesignoptimizare.ro, intrucat au fost deja setate .

Evitati continutul duplicat pentru evitarea penalizarilor Google

Evitati continutul duplicat pentru evitarea penalizarilor Google

 

Daca site-ul nu e taxat pentru duplicate content, tot are de pierdut intrucat posibilul Page Rank pe care l-ar putea castiga intre timp va fi impartit intre cele 4 pagini diferite, in loc sa mearga tot spre cea principala (care in acest caz este http://www.webdesignoptimizare.ro).
Solutia este urmatoarea:

Se creaza fisierul .htaccess (daca nu exista deja) si se adauga liniile de cod urmatoare (daca exista se adauga la sfarsit):

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
rewritecond %{http_host} ^domeniu.ro [nc]
rewriterule ^(.*)$ http://www.domeniu.ro/$1 [r=301,nc]

301 inseamna redirectionare permanenta si evita duplicate content-ul.
Aceasta solutie se aplica si pentru pagini diferite sau chiar domenii diferite (pagina veche nu mai e actuala si atunci o redirectionez permanent spre cea noua – astfel nu se pierde din page rank).
Exista si alte solutii, printre care si redictionarea din Control Panel (in functie de “model” se scrie pagina veche apoi se selecteaza/bifeaza Redirect 301 si se scrie adresa noua – daca e din directoare diferite se bifeaza si “Green card”).

Daca va este de folos aceasta informatie, puteti adauga un backlink spre aceasta pagina spre a fi si altora si nu uitati de directorul web gratuit pe care vi-l punem la dispozitie!

Alte articole interesante:

[ by e_milio ? ]

2017-09-07 13:42:56
admin

8

Oferta Job Junior SEO Specialist

 

Lumeee-lumeee! Este cautat un coleg sau o

2015-03-17 22:01:41
admin

8

2 comentarii despre “Duplicate content si Redirect 301
  1. Daca toate cle trei pagini diferite ca URL – dar cu acelasi continut – sunt redirectionate cu 301 (permanent) catre http://www.numedomeniu.ro, este in regula.
    In Google WebmasterTools pot fi vizualizate si alte asemenea pagini duplicat, ce ar putea fi penalizate (in Diagnosticare => Sugestii HTML , unde mai pot fi vizualizate si alte erori ce necesita remediere si cateva susgestii pentru rezolvari).

    Aceasta unealta e departe de a fi perfecta si update-urile se fac destul de greoi, insa e de luat in considerare (fiind o voce destul de “oficiala”) si trebuie completata cu alte instrumente de analiza SEO.

Un comentariu e binevenit si apreciat

Adresa de email ramane intre noi. Campurile obligatorii sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>