Optimizare Site, SEO & Promovare Online - Tutoriale, Secrete, Blog, Tips & Tricks
Catalog web Romanesc

Meta & RSS:


Blog RSS
Comentarii RSS

Urmariti-ne:

Twitter Button
Mai multe despre
Apr
14

Introducere in optimizare. SEO.

Adaugat de Emilio


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (19 votes cast)

SEO inseamna Search Engine OptimizationOptimizare pentru Motoarele de Cautare.
Este un termen la moda si extrem de folosit si de “iubit” in mediul online, fie pentru web designeri, fie pentru bloggeri, fie pentru simpli utilizatori – toata lumea e “fan” SEO, nici nu se ia in considerare faptul ca o pagina sa nu fie optimizata SEO (optimizarea SEO suna oarecum bine si e des folosita exprimarea, insa aduce un pic a pleonasm).


Search Engine Optimization - SEO

Search Engine Optimization - SEO
Ce sa mai incolo si incoace, este un “sine qua non” al zilelor noastre online.
Legat de SEO este si termenul SEM – Search Engine Marketing (SEO este o parte SEM dupa cei preocupati de fenomen), in jurul acestor termeni si a motorului Google s-au creat adevarate obsesii, s-au construit afaceri, se fac bani, se dezvolta o intreaga si uriasa industrie online – pe de o parte e justificat.
Daca mai adaugam si mai-mult-ca-celebrele Facebook si Twitter + YouTube, deja avem o reteta care ne aduce aproape de succes  :-)  –  aproape avem senzatia ca vom fi deja in topuri daca am “optimizat SEO” sau daca avem un cont pe un site de socializare utilizat. Nu este gresit, insa nici foarte corect.
Aceasta optimizare o facem in primul rand pentru a iesi in primele pagini la cautarile pe diverse motoare, in special “Goagal”.
Insa, e nevoie sa tinem seama de mult mai multe aspecte. De “par-egzample”, ghidul de optimizare Google din 2008 recomanda in primul rand existenta de continut informational bogat si util vizitatorului si update-uri pentru ca acesta sa revina pentru noutatile aparute, generand astfel trafic site-ului.
Avand trafic si avand legaturi cu directoare web si diverse site-uri -de profil sau nu – va creste si Page Rank – ul (PR) acordat de Google (importanta unei pagini – ia valori intre 0 si 10). Cand creste PR, site-ul creste in topuri, ii creste vizibilitatea in motoare.
Pentru a ajunge in primele pagini Google este nevie de multa munca si rabdare, deoarece acest lucru se realizeaza in timp. Sunt companii specializate in SEO care mentioneaza termeni intre 4 luni si 12 luni – deci nu este chiar simplu si la indemana oricui.
De adaugat evitarea asa-numitelor metode de black-hat (metode de pacalire a motorului de cautare prin diverse artificii de design, de colorit, de adaugare in pagini, de spamming, etc), intrucat acestea pot duce la bannarea site-ului – si nu vrea nimeni acest lucru!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +16 (from 16 votes)
Introducere in optimizare. SEO., 5.0 out of 5 based on 19 ratings

Articole din aceeasi catgorie:Comentezi? :-)
(eMail-ul ramane intre noi)

Cele mai citite articole

 • Optimizarea in general si SEO in special ca fenomen in .ro (21184 vizite)
 • Update PageRank Google Iunie 2011 (19316 vizite)
 • Duplicate content si Redirect 301 (19167 vizite)
 • Calculator distanta rutiera cea mai scurta cu indicatii, aplicatie taxi – calculare cursa (15929 vizite)
 • Vrei sa stii asta daca ai o afacere online – Un nou concept de optimizare pentru afaceri si magazine online pentru 2016 (15268 vizite)
 • Amintiri din copilarie si din Epoca de Aur (1) – Norii Negri, serial polonez (15066 vizite)
 • Solutii de Optimizare pentru Magazinele Online care Merita Investitia – Cere o Oferta Completa SEO si Content Marketing si o Cotatie de Pret Avantajoasa (13755 vizite)
 • Adrian Paunescu – cele mai frumoase versuri! (13351 vizite)
 • Extensii de par natural clip-on-intrebari si raspunsuri (13131 vizite)
 • Cautari in Google pentru blog.webdesignoptimizare.ro si long-tail (12459 vizite)
 • Articole recente

  Arhiva articole:

  Vizite, vizitatori si afisari Blog de web design si optimizare (SEO)