Web designer sau optimizator site-uri web ?

Web designer sau optimizator site-uri web ?
Te rog sa acorzi o nota!

Unii sustin ca daca nu ai promovare pentru site-ul tau si nu este optimizat pentru motoarele de cautare, degeaba e el frumos si util si plin de lucruri interesante, cu animatii si multe altele.

SEO este o investitie pe termen lung in promovarea online

SEO este o investitie pe termen lung in promovarea online

Metaforic vorbind, e ca un cal si o trasura. Calul (SEO si promovarea) e cel care trage trasura (site-ul) dupa el prin tot mediul online, altfel trasura are sanse mici sa nu se miste singura, asteptand ca lumea sa vina de la sine sa o vada.

Web-ul e saturat de designeri web si optimizatori, care de care mai profesionisti (just google’it!), insa nu multi sunt cei care trebuie apreciati pentru profesionalism si calitate (personal inca nu ma pot include in aceasta categorie, si voi spune de ce).

Exista agentii mari, unde e cate un departament pentru fiecare particica din realizarea unui site (cod HTML, cod PHP, scripturi  Java,  baze de date, realizare logo-uri si identitati vizuale, bannere/headere si alte elemente grafice), altele separat pentru AdWords, SEO si promovare online – in marea lor majoritate calitatea primeaza, iar preturile sunt pe masura  (spun asta intracat am vazut portofolii impresionante, design placut, navigare facila, ceva promovare, iar ca si cotatii pentru un magazin online mi s-au cerut 2000 Euro acum doi ani, ceea ce m-a determinat sa invat sa fac eu – cred ca a fost o motivatie suficient de …motivanta :-) ).

Citeste si:  Despre marketing online, email marketing, SMS marketing, promovare online si feedback de la clienti

Exista agentii/firme mici, unde cativa oameni pot face o treaba buna, atat ca design cat si ca optimizare la preturi mult mai rezonabile.

In sfarsit, ultimii dar nu cei din urma (caci cei din urma…), in acceptiunea-mi proprie sunt freelancerii – adica un singur om care le face pe toate, iar preturile – cel putin in teorie – sunt si mai mici.

Cred ca varianta a doua este cea optima, atat din punct de vedere al calitatii, cat si al investitiei.

Ca si designer, trebuie sa ai cunostinte temeinice de optimizare, intrucat optimizarea incepe odata cu site-ul web si constructia sa (la constructia paginilor, url-uri SEO friendly, legaturi interne, distribuire continut, stabilire cuvinte cheie pentru fiecare pagina, headere, evidentieri, creare continut, etc).

Citeste si:  Validarea W3C si importanta acesteia

Ca si optimizator – pe de alta parte – nu poti interveni asupra unei pagini (spre exemplu la optimizarea On Page), daca nu stii ceva programare web (HTML, CSS, Java, PHP).

Ca urmare, consider ca nu se poate una fara cealalta, aceste domenii (sau subdomenii) se intrepatrund si se afla in corelatie directa.

Pentru moment acestea sunt o parte din impresiile personale cu privire la activitatile din mediul online.

Voi ce spuneti?

Alte articole interesante:

Optimizare si web design site de pensiune

2013-11-27 01:30:35
admin

18

Coduri erori pagini web

2010-07-19 12:48:01
admin

18

[ by e_milio ? ]

2017-09-07 13:42:56
admin

8

,
Un comentariu la articolul “Web designer sau optimizator site-uri web ?

Un comentariu e binevenit si apreciat

Adresa de email ramane intre noi. Campurile obligatorii sunt marcate *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>